MAP OF WRITERS

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Map of writers és un joc a cavall entre la fotografia i la literatura en el que participen nou fotògrafes residents o visitants de nou ciutats del món: Valeria Schwarz (Berlin), Dàmaris López (Barcelona), Cristina García (Hamburg), Betiana Bellofatto (Ciudad de México), Raquel Olivas (Paris), Amelie Louys (København), Gal·la Arenas (Montréal), Andrea Bravo (Santiago de Chile) i Mercè Salom. Per a l’Alex Barnils, el creador d’aquest projecte, les ciutats són els seus propis mapes. en aquest cas, mapes d’escriptors. Tot va començar a Berlín, l’any 2010, quan va proposar a Valeria schwarz de desplaçar-se a vuit carrers concrets, tots ells amb la peculiaritat de portar noms d’escriptors, i realitzar una sèrie de fotografies tractant de captar l’esperit de cada un d’ells. L’elecció per part seva del format postal convertia també aquella experiència en un tribut a les zones menys turístiques de la metròpoli, les que queden fora de l’òrbita dels fotògrafs convencionals.

El mecanisme s’ha repetit fins a assolir les nou ciutats presents. Sempre són vuit carrers/escriptors i mai no es repeteix cap dels autors o autores. La major part dels carrers estan allunyats dels centres urbans. L’objectiu d’aquesta darrera premissa és conseguir una major varietat paisatgística. Després de documentar-se suficientment, la fotògrafa es personifica als punts indicats i, mitjançant la seva imaginació, capacitat d’observació i també factors com la casualitat, immortalitza, lliurement, a cada escriptor en el carrer que li han dedicat.


Map of writers es un juego a caballo entre la fotografía y la literatura en el que participan nueve fotógrafas residentes o visitantes de nueve ciudades del mundo: Valeria Schwarz (Berlin) , Dàmaris López (Barcelona), Cristina García (Hamburgo) , Betiana Bellofatto (Ciudad de México), Raquel Olivas (Paris) , Amelie Louys (København) , Gal·la Arenas (Montreal) , Andrea Bravo ( Santiago de Chile) y Mercè Salom (Lisboa). Para Alex Barnils , el creador de este proyecto , las ciudades son sus propios mapas. En este caso, mapas de escritores. Todo comenzó en Berlín, en 2010, cuando propuso a Valeria Schwarz de desplazarse a ocho calles concretas , todas ellas con la peculiaridad de llevar nombres de escritores, y realizar una serie de fotografías tratando de captar el espíritu de cada uno de ellos. La elección por parte del formato postal convertía también aquella experiencia en un tributo a las zonas menos turísticas de la metrópoli, las que quedan fuera de la órbita de los fotógrafos convencionales.

El mecanismo se ha repetido hasta alcanzar las nueve ciudades presentes. Siempre son ocho calles / escritores y nunca se repite ninguno de los autores o autoras. La mayor parte de las calles están alejados de los centros urbanos. El objetivo de esta última premisa es conseguir una mayor variedad paisajística. Tras documentarse suficientemente, la fotógrafa se personifica en los puntos indicados y, mediante su imaginación, capacidad de observación y también factores como la casualidad, inmortaliza, libremente, a cada escritor en la calle que le han dedicado.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s