UPCYCLING

Sabeu que és “Upcycling”?

Upcycling és el procés de convertir materials de rebuig o productes inútils en nous materials o productes de millor qualitat o de major valor ambiental. (def.)

I qui millor per donar una segona vida a tota classe de materials que tots els que formem part del món “Handmade”! De fet, segur que ja practiqueu l’upcyling tot sovint reciclant materials per les vostres creacions, donant una segona vida útil, diferent i possiblement, amb un resultat millor que l’original. El límit és la imaginació i creació de cadascú.

Actualment es poden trobar moltes pàgines web que parlen sobre el tema del “supra-reciclatge” per exemple a Ecointeligencia ens parla del “Sistema de Depósito, Devolución y Retorno (SDDR)” i la seva implantació a Alemanya.

Algunes ments creatives ja han fet de l’upcycling la seva forma de vida com és el cas de 1Unik a on fabriquen i creen peces úniques a partir de la transformació de materials. També tenim l’exemple de Cotas Estudio un equip multidisciplinar a on, entre els seus serveis, també ofereixen el disseny de mobiliari a partir de  l’upcycling. Un altre exemple creatiu el de Usame a on transformen materials de construcció en objectes d’una gran qualitat i disseny. I segur que cadascú de vosaltres coneixeu a algú que ja treballa l’upcycling! Ens agradaria fer un recull de tots els emprenedors que creen nous projectes a partir de materials en desús, si en coneixes un envia’ns un correu a lespommesrouges.bcn@gmail.com Ens agradaria organitzar de cara al 2015 l’Upcycling Market!

 

I nosaltres també podem practicar l’upcycling a casa nostra i d’exemples en podriem trobar milers us deixem aquí amb un recull dels que ens han semblats més interessants, originals i divertits. Aquest cap de setmana farem el nostre petit projecte upcyling us animem a fer el vostre i a compartir-ho amb nosaltres!


 

Sabéis que es “Upcycling”?

Upcycling es el proceso de convertir materiales de desecho o productos inútiles en nuevos materiales o productos de mejor calidad o de mayor valor ambiental. (def.)

Y quién mejor para dar una segunda vida a toda clase de materiales que todos los que formamos parte del mundo “Handmade”! De hecho, seguro que ya practicáis el upcyling a menudo reciclando materiales para sus creaciones, dando una segunda vida útil, diferente y posiblemente, con un resultado mejor que el original. El límite es la imaginación y creación de cada uno.

Actualmente se pueden encontrar muchas páginas web que hablan sobre el tema del “supra-reciclaje” por ejemplo en Ecointeligencia nos habla del “Sistema de Depósito, Devolución y Retorno (SDDR)” y su implantación en Alemania.

Algunas mentes creativas ya han hecho del upcycling su forma de vida como es el caso de 1Unik donde fabrican y crean piezas únicas a partir de la transformación de materiales. También tenemos el ejemplo de Cotas Estudio un equipo multidisciplinar en el que, entre sus servicios, también ofrecen el diseño de mobiliario a partir del upcycling. Otro ejemplo creativo el de Usame donde transforman materiales de construcción en objetos de una gran calidad y diseño. Y seguro que cada uno de vosotros conocéis a alguien que ya trabaja el upcycling! Nos gustaría hacer una recopilación de todos los emprendedores que crean nuevos proyectos a partir de materiales en desuso, si conoces un envíanos un correo a lespommesrouges.bcn@gmail.com Nos gustaría organizar de cara al 2015 la Upcycling Market!

Y nosotros también podemos practicar el upcycling en nuestra casa y de ejemplos podríamos encontrar miles os dejamos aquí con una recopilación de los que nos han parecidos más interesantes, originales y divertidos. Este fin de semana haremos nuestro pequeño proyecto upcyling os animamos a hacer vuestro y compartirlo con nosotros!

Imatges trobades a Pinterest:

Anuncios

Un comentario en “UPCYCLING

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s